Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000

Dekoder HD 5000

wkręcam się
20-07-2011 21:48

Witam. Dzisiaj mój dotychczasowy dekoder Samsung DSB-S350G padł i zostałem zmuszony do zamiany dekodera na HD5000. I tak:
- szybkość działania i włączania ok,
- rozkład i funkcje pilota wg. mnie niepotrzebnie udziwnione, ale można się przyzwyczaić,
- wyświetla godzinę w standby. OK.
A teraz główna wada:
- brak edycji listy ulubionych. Czy ktoś z CP próbował używać tego dekodera na co dzień? Przecież układanie listy kanałów składających się z kilkudziesięciu pozycji bez możliwości ich przesunięcia to parodia. Nawet jeśli nam się to uda, to co w przypadku przybycia nowego programu, który będziemy chcieli umieścić w środku listy. Cała zabawa od nowa? Mam nadzieję, że CP doda tę funkcję w kolejnej wersji softu, a dopóki to nie nastąpi szczerze odradzam ten model.
Edytowane przez akm97 dnia 21-07-2011 10:33
Awatar
redakcja tvpolsat.info
21-07-2011 00:04

Nie martw się icon_wink. Ten dekoder często gubi listy ulubionych, więc zanim przybędzie nowy kanał, to on ze dwa razy zdąży zgubić obecną listę.
wkręcam się
21-07-2011 14:04

Ja mam inny problem z tym dekoderem , gaśnie obraz w telewizorze i za chwile się włącza, tak co dziesięć minut, dekoder się nie wyłącza, podłączony przez kabel HDMI telewizor Fauni. Podłączyłem przez kabel SCART pochodził tydzień bez awarii i po tygodniu telewizor wyłączał się co minutę.
Wyłączyłem z prądu dekoder na 2 godziny i wszystko wróciło do normy przez kabel SCART , podłączyłem kabel HDMI do TV i znowu zaczął się rozłączać, zmieniałem wejście HDMI w TV dalej to samo, zmieniałem kabel to samo. Zależy mi na podłączeniu przez kabel HDMI.
Co może być tego przyczyną ? soft 1.12.1.1
wkręcam się
22-07-2011 19:37

Witam wszystkich. Mam TV Philips Cinema i dekoder HD 5000, telewizor ma pilota którym można sterować różne urządzenia ale nie w/w dekoder, może ktoś wie na jakich podzespołach jest zbudowany ( jakiej marki ) bo pilot wyszukuje po producencie sprzętu.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
22-07-2011 19:48

Jest marki Cyfrowy Polsat Technology icon_smile.
Awatar
ekipa moderatorska
zwycięzca quizu
zwycięzca głosowania
22-07-2011 19:51

myszor, Ja próbowałem dużo różnych pilotów uniwersalnych zgrać z tym tunerem i żaden nie chciał działać
wkręcam się
22-07-2011 19:59

MN dziękuję za podpowiedź, to wiem ale to za mało. CPT musiał kupić od kogoś podzespoły.
W moim pilocie jest marka CP ale z HD 5000 nie działa.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
22-07-2011 20:05

Coś mi się obiło o uszy, że ten dekoder ma coś wspólnego z Sagemcomem, więc może idź tym tropem icon_wink.
Udostępnij ten temat