Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000Dekoder HD 5000

Dekoder HD 5000

Awatar
bardzo ważna osoba
22-09-2011 09:09

suomi napisał(a):

@michaelpl-Jakiego dysku?Mam trzy i żaden nie jest nawet widoczny dla tunera.Menu ładne i tylko tyle.Mam nowy soft od wczoraj i jest BEZNADZIEJNY.Powyższe zdjęcia menu wykonałem JA,i pochodzą z innego forum.Oto moje uwagi jakie napisałem na innym forum TV SAT.
-Tuner zaczął wariować.Po naciśnieciu pilota jeden raz kanały skaczą po 10-15 do przodu i do tyłu.Po włączeniu menu sam się przełącza na kolejne opcje mimo że nie dotykam pilota!
-Przy prawidłowej instalacji Sat nagle przestaje widzieć sygnał z anteny.Raz sygnał jest bardzo dobry a nagle zanika zupełnie.Paski sygnału lecą do ZERA.
-Kanały HD nie działają!Jest dzwięk ale obrazu albo nie ma albo mrozi się jak głupi.Nie da się tego oglądać.Instalacja antenowa jest OK,mam też Samsunga HD i on działa bez zarzutu.
-Te "kulki" mnie nie denerwują,nawet mi się podobają ale... zdarza się tak że po prostu nagle przestają sie pojawiać przy przełączaniu kanałów.10 minut pózniej są znowu!
-Na moim telewizorze LCD Philips co jakiś czas zanika głos.Pomaga wyłaczenie i ponowne włączenie TV.
-Menu jest nawet ładne ale jak już zmienili grafikę na HD to czemu zapomnieli o dostosowaniu do tego standardu planszy RADIO,wygląda FATALNIE,same pixele !!! ????
-Aktualizacja pobrała się automatycznie bez mojej wiedzy i mojego udziału.
-Ĺťaden z moich dysków nie jest widoczny dla tunera.
-Po włączeniu tunera wyskakuje komunikat:"Uwierzytelnienie HDCP przy próbie połączenia HDMI nie powiodło się"-czy tak podobnie,komunikat pojawia się bardzo szybko i znika.
-Po wyłączeniu tunera na ekranie telewizora pozostaje obraz,coś takiego jak stop klatka.
Na forach są już informacje że wiele kanałów nie działa.

Po pierwsze tego dysku nie mozesz miec. Jest to dysk dedykowany temu tunerowi i bedzie dostepny w przedazy w krotce - ja akurat go posiadam i testuje zarowno z dek jak i podlaczajac do kompa. Ponadto 2 dni tuner byl wlaczony takich objawow jak piszesz w ogole nie zauwazylem. No tak ale jak sie zaczyna podlaczac do portu USB pendrive dyski innych producentow.. to sie nie dziwie ze dek moze szalec
Awatar
wkręcam się
22-09-2011 15:40

Coś ty się tak uczepił tego dysku???Pewnie że go nie mam bo przecież w CP musieli wymyśleć taki bajer jak ...dedykowany dysk.
Podłączyłem raz tylko na próbe jeden z tych jakie mam w domu ,nie jest nawet widoczny dla tego szmelcu.
Nie ma to nic wspólnego z zachowaniem dekodera!Po aktualizacji trafił go szlag i tyle.Poczytaj na innych forach ...niż to o problemach z odbiorem wielu kanałów.
Awatar
ekipa moderatorska
22-09-2011 17:28

Słuchajcie chyba dla wszystkich dekoderów tego modelu nie wprowadzili tej wersji aktualizacji ponieważ u mnie jeszcze nie odnajduje
Awatar
redakcja tvpolsat.info
22-09-2011 17:29

Na razie mogą go pobrać posiadacze tych dekoderów, których numery modułów zawierają się w przedziale od 1726288862XX do 1726350225XX.
wkręcam się
22-09-2011 17:49

Dekoder HD5000 podłączony kablem HDMI do telewizora LG FULL HD 3D nie działa, pojawia się "Brak sygnału", a na SCART działa. Proszę o pomoc.
Edytowane przez MN dnia 22-09-2011 18:21
Awatar
redakcja tvpolsat.info
22-09-2011 18:22

Sprawdź dobrze podłączenie, pewnie tam jest powód Twoich kłopotów.
przyjaciel strony
22-09-2011 20:51

dokłądnie ja tak samo miałem musiałem wymienic kabelek i smigało
wkręcam się
23-09-2011 17:02

Sprawdziłem połączenie, zmieniłem kabel, zmieniałem wejścia i dalej nic. Co w tym wypadku jest przyczyną ???
Udostępnij ten temat